Echipa TimKult

Marius Lupoian - Trainer și regizor, manager de proiect

A participat la toate atelierele din cadrul proiectului și a conceput și dezvoltat conceptul regizoral al spectacolelor

Adrian Jivan - Trainer și dramaturg

A participat la toate atelierele din cadrul proiectului și a conceput dramaturgia spectacolelor

Mircea Marta - Trainer și coregraf

A participat la majoritatea atelierelor din cadrul proiectului și a creat coregrafia spectacolelor.

Philip Goron - percuționist

A participat la atelierele dedicate componentei muzicale. A realizat conceptul muzical al spectacolului și a interpretat rolul regelui.

Ramona Cercelan - solistă

A participat la ateliere muzicale și a fost principala protagonistă a spectacolului final, interpretând muzical și prin joc actoricesc rolul Reginei.

Povestea TimKult

Totul a început în anul 2013, cu doar doi oameni – Marius Lupoian și Adrian Jivan. Noi am decis că trebuie să pornim pe un drum propriu și am înființat Asociația Teatru pentru Tine.

Rădăcinile proiectului TimKult sunt acolo, în acele începuturi, fiindcă ceea ce ne-a provocat pe noi încă de la început a fost să ducem teatrul acolo unde se găsea mai puțin – în școli, la sate, în librării, în cafenele, în spații expoziționale, în grupuri de copii și tineri defavorizați cultural.

Destul de repede, în anul 2015, s-a alăturat proiectului nostru și Simona Herczeg, care a crezut în viziunea noastră asupra culturii și a venit cu experiența ei în scriere de proiecte europene și management cultural.
Am câștigat finanțări încă din primul an și astfel am început să organizăm mai multe ateliere, spectacole educative și festivaluri.

În anul 2018 am căutat modalități de a investi mai mult într-un grup de tineri, asupra căruia impactul să fie mai mare. Astfel, prin programul de proiecte culturale din comuna Ghiroda, am reușit să avem nu mai puțin de 5 proiecte culturale în care am implicat profesori, școli, părinți și mai ales copiii din comună. Am lucrat cu peste 50 de copii în mai multe proiecte, iar rezultatele au fost pe măsură.

A urmat anul 2019, iar noi am vrut cu orice preț să continuăm culturalizarea Timișului. Așadar am creat conceptul de ateliere TimKult, care se bazează pe principile Non-scuola, în care se lucrează cu grupuri mari de oameni, iar omul, persoana devine centrul acțiunii, teatrul devenind un pretext de dezvoltare personală și comunitară.

Destinul a fost de partea noastră și am obținut finanțare atât din partea Asociației Timișoara 2021- Capitală Europeană a Culturii, cât ulterior și prin programul Erasmus+.
Astfel am reușit să construim două proiecte diferite, dar care se învârt în jurul aceleiași povești și care, în final, vor reprezenta o singură moștenire – proiectul TimKult.